Fiecare dintre noi ne ghidăm viața după anumite reguli, principii sau după un anumit stil cu care am fost obișnuiți, însă unele din lucrurile care cu adevărat contează sunt sănătatea și menținerea acesteia pe termen cât mai lung.
Cunoscutul citat al Jean Anthelme Brillat-Savarin “Ești ceea ce mănânci.” reflectă anumite contraste deoarece, anumiți cercetători au ajuns la concluzia că de fapt, suntem ceea ce credem că mâncâm, mai pe scurt, ce gândim că mâncăm, suntem.
Un studiu susține această teorie, fiind finanțat de Ștințele Mediului și Rurale și Serviciile Analitice din cadrul Institutului Rowett, fiind condus de către cercetătorul Steven Brown de la Universitatea Sheffield Hallam. Acesta din urmă nu este singurul, alte studii anterioare au evaluat legătura dintre modul în care băuturile sau mâncărurile semi-solide reflectă anumite sentimente ulterioare de foame după un interval de trei ore.
Studiul a cuprins 26 de participanți care au fost consumat 2 tipuri de omlete, una cu două ouă și cealaltă cu patru ouă, sau cel puțin așa credeau ei, în schimb, ambele omlete conținea 3 ouă.
Ceea ce vrea să demonstreze acest studiu este faptul că, atunci ând participanții credeau că omuleta era mai mică, s-au raportat că au fost în mod semnificativ înfometați după două ore și alegeau un prânz bogat caloric, în total, consumau mult mai multe calorii pe parcursul zillei. Pe de altă parte, participanții care credeau că au consumat o omletă din patru ouă, s-au limitat și au consumat mai puțină cantitate de mâncare.
Totodată, în cadrul studiului, s-au luat probe de sânge de la participanți pe parcursul vizitelor lor, iar rezultatele analizelor au arătat că nivelurile de ghrelin, un hormon cunoscut al foamei, a fost crescut.
Ești ceea ce crezi că mănănci este preluat, dar este oarecum adevărat. Cum gândim că mâncăm, așa vom fi influențați să consumăm și ulterior alimentele, de aceea este important cum ne organizăm stilul de viață și ce alegeri alimentare facem.
Este benefic să ne alegem să consumăm local, cât mai natural, preparat corespunzător și să adoptăm un stil de viață echilibrat. Felul în care gândim se reflectă și în farfuria noastră și în ceea ce privește sănătatea noastră și cel mai bine este să avem grijă cum și cât mâncăm.
Adoptarea unui stil de viață sănătos are efecte benefice de lungă durată și previne apariția multor boli, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Corpul se va simți mai energic și plin de vitalitat, datorita vitaminelor si mineralelor pe care le primește.